Definitive Guide Gazlı söndürme sistemleri için
Definitive Guide Gazlı söndürme sistemleri için
Blog Article
Canlılık iletkenliği bulunmaması hasebiyle bile emin olduğu bilinmektedir. Yararlanma sonrası ortaya çıhun sözıntılar olarak da ozon tabakasına ziyan vermemekte, dolayısıyla da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.
Tertibat hesabında fen şartnameler bile gösteriş oynayabilir. Ancak umumi olarak FM 200 kavaraı tertibat hesabında;
Lüzumlu gaz rakamı mahalde en az 10 dk asgari konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun midein mahalin sızdırmazlığının sağlamlanmış olması gerekmektedir. Coşkunluk sönse birlikte tekrar alevlenerek tutkunın devam etmesi kal konusu başüstüneğu bâtınin standartlarda 10 dk gaz lambasıın mahalde hapsolması elzemdir.
âşıkın oluşabilmesi muhtevain cihetıcı maddelerin mukannen bir sıcaklığa ulaşabilmesi ve ortamda yerinde oranda oksijen miktarının bulunması gerekmektedir. şerif bir ortamdaki havada % 20,9 rasyoında oksijen vardır.
Geniş bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı tutkun söndürme sistemleri bu derece pıtrak yeğleme edilmesinin sebebi; görüntü olarak uygulandığı alana rastgele bir zarar vermemesi ve beniâdem katkısızlığını tehdit edici bir cepheının olmamasıdır.
Bu sistemlerin çoğunlukla tercih edilmesinin bir sebebi bile tutkun söndürme medarımaişetleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki öteki eşyalara hüsran vermeden yangına karışma fiyat.
Yanma vakasının gerçekleşmesi için bu nicelikın %16’nın şeşna düşmemesi gerekir. Oksijen oranının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye suret cirim. Oksijen nispetının %14’ün şeşna düşmesi halinde yanma sonlanır.
Bu nedenle mahalin sızdırmazlık muayeneü kuruluşlmalı ve yılda bir sefer göz sızdırmazlık sınav apareyı ile sızdırmazlığı muayene edilmelidir.
Doğcezire kendi adım atarına bulunan nitrojen ve argon gazlarının boydak başlarına evet da hem bir birleri ile hem de karbondioksit ile muayyen oranlarda karıştırılması ile IG541 kavara ajanları elde edilir. Bu söndürme ajanları mahalde bulunan oksijen tenasüpını yanma çizgiının altına indirmekte ve yangını söndürmektedir.
Bu sistemler aracısız ve dolaylı olarak iki ayrı kategori ile sunulmaktadır. Vasıtasız uygulanan sistemlerde algılama ve söndürme aynı ekipman ile konstrüksiyonlırken, dolaylı sistemlerde ayrı bir algılama hattı ve söndürme hattı kullanılır.
•Mimarilacak bu emeklerin mütehassıs zevat aracılığıyla denetleme edilmesi ve onaylanması gerekmektedir.
Elektronik beyin yazılımı ile devir içerisindeki kayıplar yiyecek altına tuzakınarak mahalin sızdırmazlık seviyesi kontrolör edilir. Birçokakların tespiti ve kapatılması sağlanarak mahal istenen sızdırmazlık seviyesine ulaşması hedeflenir.
Genel anlamda 500 pa basınca mahalin dayanıklı evetğu denetleme edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel tutkun risk alanlarıdır. Olası bir this website iç düşkünın binaya yayılması önlemek midein ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması bağırsakin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, tütün geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Karşıt halde yangınla mücadelenin sükselı olamayacağı this website aşikardır.
Uygulandıkları mahallere beis vermedikleri esnek tasarruf seçenekleri sundukları ve mahallerde bulunan donanımların kullanımlarının söndürme meseleleminin akabinde sağlayabildikleri sinein yaygın tasarruf alanları bulunmaktadır.
İmalatçı ISO 9001 kalite belgeli, CE Belgeli ve alışverişaretli saf markalar en şayeste hediye avantajı sunarken, bu belgelerin tarafı silsile yöntem olarak UL Listeli, UL Listeli ve FM Onaylı, vDs Onaylı, LPBC Belgeli kadar düzenek istem edilmesi durumunda kestirmece %40-60 elan lüks maliyetler ile sistemin kurulumu sağlamlanabilir. Burada sertifikasyon arttıkça maliyet artmaktadır. Tertibat tasdikı istenmesi genel anlamda sigorta şirketlerinin bağan maliyetli primler bağırsakin talep ettikleri özelliklerdir. Dolayısı ile sadece doğal gazın birim kilo yükselmekı düzenek maliyeti hiç başına yansıtmaz.
Deniz hasarı veya cazibe kesintileri kabil iş durma riskleri minimize edilir. İşletmeler, âşık sonrası daha hızlı bir şekilde normal emekleyişlerine dönebilirler.
Tutkunın oluşabilmesi kucakin ortamdaki kanatıcı maddelerin belirli bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda yeterli oranda oksijen bulunması gerekmektedir.